Правят втора измервателна станция за въздуха в Димитровград?
Правят втора измервателна станция за въздуха в Димитровград? / Darik News
Правят втора измервателна станция за въздуха в Димитровград?
66856
Правят втора измервателна станция за въздуха в Димитровград?
  • Правят втора измервателна станция за въздуха в Димитровград?

С 5 питания към кмета на община Димитровград Иво Димов започна днес първото следваканционно заседание на местният парламент. Въпроси за ремонта на улица „Райна княгиня”, пътния участък от кв. Марийно до кв. Черноконево, който бе отнесен при голямото наводнение там и улица „Строител” зададоха Петър Томов, Петя Тошкова и Иван Гочев. За предприетите от община Димитровград мерки при обгазяването на 16 септември бе питането на председателя Стефан Димитров, а въпрос защо още не са отпуснати гласуваните 4 000 лв., с които танцов ансамбъл „Звездица” да замине на турне в Германия зададе Таня Делчева.

До 10 дни ще бъде завършен участъкът от пътя до кв. Черноконево, където тази събота и неделя ще започне полагането на асфалта. Липсата му е забавила работата на наетата за целта фирма, увери кметът Иво Димов. Той припомни, че този ремонт ще коства над 35 000 лв., като от републиканския бюджет са едва 16 000 лв.

През ноември приключват строителните дейности, заложени в плана на общинското „Благоустрояване” за тази година и при възможност ще бъде изпълнен ремонтът на ул. „Райна княгиня”, но приоритет са главните улици и булеварди, посочи още кметът. За ул. „Строител” той бе категоричен, че са необходими непосилни на този етап за общината средства, тъй като е наложително изработването на проект и цялостна реконструкция.

Предстои ми среща с директора на РИОСВ-Хасково и ръководството на ТЕЦ-а, на която ще бъде обсъдена възможността за изграждане на втора измервателна станция за качеството на атмосферния въздух, посочи кметът Иво Димов и бе категоричен, че общината е спазила предвидените в оперативния й план за действие мерки при обгазяването от 16 септември. Диалог и взаимен компромис си пожела той в началото на политическия сезон след откриването на днешната, първа за него сесия на местния парламент. Питанията и отговорите чуйте в приложения файл.