Окръжен съд Хасково
Окръжен съд Хасково / Дарик радио Хасково /архив/
Бившият граничен полицай от Свиленград Яни Атанасов, който произведе изстрел във въздуха през юни 2014 г., и заплаши играещи деца, е осъден окончателно. И според окръжните съдии /ХОС/, правилното наказание за Яни Атанасов е глоба в размер на 1 000 лв.

Законът в Хасково: Посягаш на полицай, получаваш глоба

Първоначално Яни Атанасов бе оправдан от бившия административен ръководител на Районен съд-Свиленград Елена Тодорова, която получи наказание от Висшия съдебен съвет. След това, тя го нае като стажант-юрист в местния районен съд.

След обжалването, окръжните съдии казаха, че процеса в Свиленград е гледан безобразно и върнаха папките в граничния град. Друг съдебен състав наказва Яни Атанасов с глоба от 1 000 лв. По време на делото става ясно, че освен, че е стрелял във въздуха, той е произнесъл към децата и репликата - „пръскайте се или ще гръмна някой“.

Осъдиха турчин, опитал да подкупи полицай

Адвокатът на Атанасов обжалва пред ХОС. 3-членният състав Боряна Бончева, Филип Филипов и Радина Хаджикирева потвърждават решението на колегите си от Свиленград – глоба от 1 000 лв. Решението не подлежи на обжалване.