Оправдаха Георги Иванов по делото за подкуп
Оправдаха Георги Иванов по делото за подкуп / netinfo
Опрвадаха Георги Иванов по делото за подкуп
21269
Опрвадаха Георги Иванов по делото за подкуп
  • Опрвадаха Георги Иванов по делото за подкуп

Хасковският окръжен съд оправда кмета Георги Иванов по делото за получен подкуп по банков път от фирма "Дусман." Градоначалникът беше обвинен в това, че е получил 5 000 лева от фирмата през 2003-та година, като дарение за изборите. Според обвинението парите са внесени след изборите. За наличието им обаче, кметът на Хасково разбира 5 години по-късно и веднага ги връща на фирмата. Бившият управтилен на "Дусман", който беше обвинен в даване на рушвет, също беше оправдан.

По време на заседанието днес Георги Иванов представи медицински докумен, който удостоверява, че е психически здрав. Според градоначалникът само кмет, който има психически отклонения може да вземе подкуп по банков път. Прокуратурата, която поиска условни присъди, вероятно ще обжалва определението на съда.

След заседанието Георги Иванов заяви, че е жалко, че този случай се е използвал по време на последната предизборна кампания, от хора които сега се крият зад депутатския си имунитет. Георги Иванов заяви, че се надява че, бъдещият премиер Бойко Борисов, който официално заяви, че ще направи всичко възможно депутатския имунитет да отпадне, ще удържи на думите си. Още от коментара на хасковския кмет чуйте от звуковия файл: