Зам.-министър Деница Николова дава старт на "ИНТЕРРЕГ 2020" от Хасково
Зам.-министър Деница Николова дава старт на "ИНТЕРРЕГ 2020" от Хасково / Darik News, архив
Обществено обсъждане на програмата за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз и приоритетите в ресора на МРРБ ще започне от 9.30 ч. днес в Областна администрация-Хасково. Очаква се да бъде открито от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, като се включат представители на местната администрация, работодателски, браншови и неправителствени организации, академична общност и др.
 
Празник по повод Деня на европейското сътрудничество ще започне от 11 ч. в Регионалния исторически музей в Хасково под надслов „Да открием заедно близки и далечни земи“. Освен изложба на пощенски картички от ХХ век, която показва как се е променял обликът на големи български и европейски градове през миналия век, участниците ще могат да се включат в образователна игра „Търсене на съкровище“ в музея, която е от 12 ч. Чрез информационно-комуникационни технологии, внедрени по проект, финансиран и изпълнен в рамките на Програмата Гърция – България 2007-2013 ще бъдат представени музейни експонати.
Събитието се организира от Дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ към МРРБ със съдействието на хасковския регионален музей.
 
Празничната програма ще открие заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, заедно с гостите - областният управител на Област Хасково Станислав Дечев, кметът на Община Хасково Добри Беливанов, представител на Управителния орган на Програмата и директорът на РИМ Пенко Добрев.