Димитровград, Симпозиум "Неща премълчавани"
Димитровград, Симпозиум "Неща премълчавани" / ГХГ "Петко Чурчулиев"
Третото  издание на симпозиума по  скулптура в метал ”Неща премълчавани, неказани думи” в Димитровград завършва днес. В алеята в парк „Марица“ ще бъдат монтирани фигурите, изработени от скрап, с участието на шестима  възпитаници от специалност ”Метал” на НХА-София: Венцислав Шишков, Калоян Георгиев, Михаела Каменова, Николета Иванова и Станислава Анчова , с преподавател доц. Емил Бачийски.

Симпозиумът започна на 19 септември и е посветен на 70-годишнината на Димитровград, която бе отбелязана на 2 септември. Идеята на форума е да даде шанс за участие в творчески процес без ограничаване свободата на младите скулптори в избора им на идея и материал върху стиховете на култовия за града поет Пеньо Пенев, коментира уредникът на димитровградската галерия Антоанета Станчева.

Проектът е финансиран от Община Димитровград с помощта на 4 местни фирми. От 11 ч. днес в алеята на парк „Марица“, където са металните фигури от предходните 2 години, ще бъде открита своеобразна изложба с работите на тазгодишните участници.