Димитровград с най- висока степен на кредитен рейтинг
Димитровград с най- висока степен на кредитен рейтинг / netinfo
Сертификат за кредитен рейтинг получиха официално днес кметът на Димитровград Стефан Димитров и председателят на местния парламент Иво Димов. Краткосрочният рейтинг, който се връчва на общината е с най- висока степен и отразява бъдещата кредитоспособност и възможността за погасяване на финансови задължения на общината.

Сертификатът бе връчен от Председателят на Рейтинговата комисия Венцислав Николов и е независама експертна оценка. Анализът сочи и, че община Димитровград има добра практика, относно спечелени проекти по различни донорски програми.

Основните предимства от кредитния рейтинг са: идентификация на общината пред международните инвеститори и финансовите институции,

положителна репутация, по- добри възможности за привличане на чуждестранни директни инвестиции, бърз и лесен достъп до международните и националните финансови пазари.

Освен това притежаваният вече от димитровградска община рейтинг й осигурява финансова прозрачност за дейността на ръководството на общината пред населението и избирателите.