Две деца са починали от коронавирус. Едното - 7-годишно момиче, е било с хронично неврологично заболяване, а друготото дете на 9 години от община Харманли.

Момичето е било положително от 14 септември, хоспитализирано на 15 септември в лечебно заведение извън областта и починало на 19 ептември. Детето е от малцинствен произход с постоянен адрес на територията на община Харманли, но по данни на кмета на селото от 3 години семейството не се е прибирало.

Рязък скок на новите случаи на COVID-19 у нас: 2360 за денонощие

Сред починалите е и 29-годишен мъж, за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, както и жена на 30 години с астма и сърдечно заболяване. Общо за последното денонощие са починали 138 души. Новите случаи на заразата в страната са 2360. 

59 нови положителни случая на коронавирус са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие, съобщиха от Областна администрация.

4-годишно дете е с COVID-19 в Шуменско, вижте къде може да се ваксинирате

Лицата са от общините Хасково, Димитровград, Ивайловград, Любимец, Симеоновград, Свиленград, Минерални бани и Харманли.

От новите случаи има служител от Дирекция „Социално подпомагане“ в областта. Жената е положителна от 17 септември. Няма поставени под карантина в дирекцията.

190 души са хоспитализирани към момента, които се намират за лечение в лечебни заведения.

Бебе е с коронавирус в Тетевенско

Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 11834. Излекувани са 9570 лица. Починали са 761 души.

Починали за изминалото денонощие са:

- дете на 9 години от община Харманли. Момичето е било положително от 14 септември, хоспитализирано на 15 септември в лечебно заведение извън областта и починало на 19 ептември. Детето е от малцинствен произход с постоянен адрес на територията на община Харманли, но по данни на кмета на селото от 3 години семейството не се е прибирало
- мъж на 43 години от община Свиленград. Бил е с придружаващо сърдечно заболяване
- жена на 83 години от община Хасково. Била е с придружаващи заболявания - сърдечно, хронично чернодробно и хронично хематологично заболяване
- жена на 79 години от община Харманли. Била е с придружаващо сърдечно заболяване
- жена на 73 години от община Харманли
- жена на 55 години от община Хасково. Била е с придружаващо сърдечно заболяване