Арестуваха трима, изнасилили и убили старица в с. Срем
Арестуваха трима, изнасилили и убили старица в с. Срем / netinfo

Полицаи от Тополовград съвместно с колегите им от сектор "Криминална полиция"-Хасково, пожарникари и гранични полиции арестуваха трима жители на тополовградското село Срем, насилили и убили 82-годишна жена от селото, съобщиха от прецентъра на Областната полицейска дирекция. На 29-и около 11 часа в дежурната част на полицейското управление е получен сигнал от кметицата на селото, че самотно живеещата жена не е в дома си и пред входната врата на къщата й на улица „В.Левски" са разхвърляни вещи и покъщина. Веднага на мястото е изпратена оперативна група, която е установила и наличие на капки кръв в и около къщата. Сформирани са екипи за издирване на старицата. В 15 часа трупът й е открит на брега на река Тунджа, на около 300 метра западно от с. Срем. При извършения първоначален оглед на трупа от съдебния лекар е установено, че тялото на жертвата е с черепно-мозъчна травма, причинена от твърд предмет, гръдна травма и множество охлузвания по ръцете и краката. Съдебният лекар е установил и изнасилване. Веднага са започнали действия по разкриване на извършителите. Късно вечерта полицейските служители задържат младежите като заподозрени.

В хода на процесуалните действия става ясно, че в 01,30 часа на 29-и тримата след употреба на алкохол решили да проникнат в хранителен магазин, намиращ се на главната улица на селото, за да го оберат. Проникнали в него, но не намерили пари. Впоследствие решили да влезнат в къщата на жертвата, намираща се в близост до магазина. Тримата заедно прескочили оградата на къщата и почукали на прозореца до входната врата. Жената се събудила, светнала лампата в коридора и отворила входната врата. Тримата я изнасилили и й нанесли множество удари в областа на главата и гръдния кош. След това качили жената на каруца и я откарали към река Тунджа, където я изхвърлили, след като я извлачили до брега на реката.

В хода на работата са иззети следи и пръстови отпечатъци от магазина и дома на жертвата, които си съвпадат. Последвали са претърсвания в домовете им, от които са иззети дрехи и обувки на тримата извършители, по които има следи от извършеното престъпление.

Познатите на органите на реда с проявите си са задържани с постановление на прокурор от Ямболската Окръжна прокуратура за 72 часа. Повдигнати са им обвинения и вчера са разпитани пред съдия в Окръжен съд  Ямбол. В момента са в следствения арест на град Елхово. По случая е образувано досъдебно производство.