20-годишен стрелял по детето на бул. “Васил Левски”, помислил го за котка
20-годишен стрелял по детето на бул. “Васил Левски”, помислил го за котка / netinfo
20-годишен стрелял по детето на бул. “Васил Левски”, помислил го за котка
30155
20-годишен стрелял по детето на бул. “Васил Левски”, помислил го за котка
  • 20-годишен стрелял по детето на бул. “Васил Левски”, помислил го за котка

Млад мъж на 20-години е арестуваният за стрелбата зад блок № 61 на бул. "Васил Левски", при която пострада 14-годишно момче. Пред органите на реда стрелецът, с фамилия Бъчваров, обяснил, че чул шум в междублоковото пространство и решил, че е котка, по която стрелял два пъти.

Той е стрелял от терасата на апартамента си на 4 етаж в последния вход на блока. Ползвал е въздушна пушка с неустановена марка, китайско производство с калибър 5,5 мм. От дома му разследващите са иззели кутия със 128 сачми за пушката. По принцип една кутия се продава с 200 сачми.

След инцидента снощи бащата на простреляното дете е изпаднал в истерия и е искал да отмъсти, като е търсил стрелеца в блок № 61, разказаха съседи на арестувания. Въпреки, че детето е стабилизирано състоянието му остава критично. Засегнат е бил малкият мозък, като детето е развило белодробен оток. От звуковия файл чуйте майката на простреляния Михаил, която с роднините му беше пред ОАРИЛ, дежурният лекар в отделението д-р Владимир Стамболиев, официалната информация от пресаташето на полицията Нина Николова и съсед на арестувания стрелец.