Започва записването за гимназиите след второ класиране
Започва записването за гимназиите след второ класиране / Дарик Габрово

 

Около 68 седмокласници са подали заявления, с които ще участват във втори етап на класиране за профилираните училища на територията на Областта. Повечето деца са успели да се класират на по-предно свое желание, съобщи за Дарик началникът на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност" към Регионалния инспекторат по образование в Габрово, Грациела Родева.

Записването на учениците след второ класиране започва от утре до 6 юли. Във всички 18 паралелки на територията на Областта има класирани деца. Изключение прави само „Информационни технологии" в Среднообщобразивателно училище „Максим Райкович". По думите на Родева „това не означава, че няма достатъчно деца, за да не се формира паралелката, а напротив тя ще се състои".

До 8 юли ще бъдат обявени незаетите места след второ класиране. За трето  учениците ще подават заявление по образец, в което може да променят и пренаредят желанията си. Документите трябва да се внесат на 9, 12 и 13 юли. Записване на приетите ученици след трето класиране става на 15 и 16 юли.