Започна градежът на храм в Царева ливада
Започна градежът на храм в Царева ливада / netinfo

Започна строителството на православен храм в Царева ливада. Първата копка бе в деня на Успение на Пресвета Богородица и църквата ще носи името „Свето Успение на Пресвета Богородица", съобщават от общинската администрация в Дряново. Сред най-щедрите даритрели са роденият в селото проф. дтн инж. Драгол Драголов - отстъпил терена за градеж на храма и архитект Мариана Вампорова - автор на техническия проект и дарител на 10 730 лв.  

„Църквата „Свето Успение на Пресвета Богородица" в Царева ливада ще се гради с дълбока вяра, любов и признателността, която Българската православна църква заслужава. Многовековното ни чуждо робство и бедността не могат да се пренебрегват, а Православието е било единствена опора за поколения българи. Така и днес начеваме храм, който ще бъде място, което да ни помага да надмогваме ежедневната суета и осмисляме непреходните нравствени ценности", това е казал кметът на Дряново- д-р Иван Николов, който е открил строителството на храма.

В дена на Успение на Пресвета Богородица жителите и гостите на Царева ливада са събрало общо 1 274 лв., 500 лв. от които са дарени от Сашка Рачева - собственик и управител на хотел. Сред най-щедрите дарителите са Румяна Хавсалиева от Бургас, дарила  2 500 евро; Румен Рачев от Царева ливада, дарил полюлей за храма, на стойност 5 100 лв;  Мирослав Колев също родом от Царева ливада, дарил 2 000 лв. и др.