Магична среща Златна котка
Магична среща Златна котка / Община Габрово

Габрово отново ще се превърне в Балканската столица на магията. За седма поредна година нашият град ще бъде сцената на Магична среща „Златна котка“ 2018. Магическият фестивал в Габрово, събиращ магьосници от 9 държави и над 110 участници, ще се проведе в зала „Възраждане“, в три последователни дни – от днес (23 март) до неделя (25 март).

Габровци и гостите на града ще имат удоволствието да гледат на живо един от най-известните в световен мащаб циркови артисти Енчо Керязов, компания на когото ще прави и друга звезда от световен мащаб – Самурай Хаяши. Двамата ще участват в бляскавия гала – спектакъл.

Наред с двете световни звезди гостите на Магическата среща ще могат да видят и балканските майстори на магията. Добре познатите на габровската публика Пикси и Зека от Сърбия, Гого Реквием от Македония, както и най-добре представилите се състезатели, сподели Йордан Белев.

Официалното начало на фестивала за магия ще бъде дадено на 24 март (събота) от 10.00 в зала „Възраждане“, а веднага след него ще започне и оспорваната надпревара за Голямата награда на Община Габрово. Всеки желаещ ще може да наблюдава състезателната част на надпреварата, която ще определи кой е най-добрият фокусник.

Победителят ще получи признанието на колегите си и аплодисментите на публиката, а наградата ще бъде увековечена със специалната статуетка „Златна Котка“, която по стара габровска традиция е сребърна, изработена специално от габровския скулптор Георги Балабанов.

Билетите, които ще дават достъп за целия ден, ще бъдат продавани на място в залата и са на символични цени от 3 и 5 лева.

Гала – спектакълът на „Златна Котка“ 2018 ще се състои в неделя (25 май) от 18.30 часа, като всички участници по традиция ще преминат по червения килим пред зала „Възраждане“.