Пето място за младите икономисти от Дряново
Пето място за младите икономисти от Дряново / netinfo

Отборът от икономическата гимназия в Дряново и техните ръководители  се завърнаха с пето място от националното състезание „Банките в действие", което се проведе в София. Проектът предава на учениците принципите на банковата индустрия и ги изправя пред предизвикателството да опитат да управляват успешно банка в конкурентна среда.  Всичките 50 участвали отбора бяха разпределени на 7 банкови пазара. Във финалния кръг играха победителите от седемте пазара, сред които  с  лидерска позиция стартира  Dryanovo Bank -  отборът на  Станимир Станчев и Планемир Михов - дванадесетокласници в икономическата гимназия.  В напрегнатата работа  при изграждането и осъществяването на банковата стратегия всеки отбор имаше личен консултант - представител на банка. 

„ Съобразителност, бърза логика, много добри компютърни  умения  и познания за дейността на банките са необходими на всички участници в състезанието", каза Виолета Белчева - ръководител на отбора и старши учител по Банково счетоводство в гимназията. „Доволни сме от класирането, гимназията ни участва за първи път в това състезание и като за начало смятам, че петото място е престижно. Първи се класира отборът на Millenium bank от Варна. Проблеми с интернет връзката, за което домакините официално се извиниха,  бе причина да се разконцентрира нашия отбор. Изказваме благодарности на Кен Джонсън, икономист и  доброволец от корпуса на мира САЩ към читалище „Дряновска пробуда". С негова подкрепа отборът се подготви и  класира за националното състезание", уточни Белчева

Третото националното състезание „Банките в действие" е организирано от  Джуниър Ачийвмънт България с любезната подкрепа на Ситибанк.

Официални гости бяха Стефан Иванов, Управляващ директор в Ситибанк България, Иван Искров, Управител на Българска народна банка и заместник министъра на образователното министерство Милка Коджабашиева.