Невена Цонева e лице на кампанията „За един по-красив и по-чист град“
Невена Цонева e лице на кампанията „За един по-красив и по-чист град“ / DarikNews, архив

Първият музикален идол на България – севлиевката Невена Цонева, е лицето на тазгодишната инициатива „За един по-красив и по-чист град“, това казаха организаторите на кампанията.

Освен, че подкрепя кампанията, Невена Цонева ще изнесе концерт на площад „Свобода“ за всички участници, след деня за почистване, когато ще бъде и връчването на благодарствените грамоти – на 27 април от 19:00 ч.

Тази година зоните за почистване на територията на цялата община ще бъдат 70 – множество тревни площи и площадки.

За целта организаторите: Община Севлиево, БЗ „Севлиево 21 век“, Ротари клуб, СЖ „Надежда 2001“,  Училищно настоятелство и Младежки център, отново ще осигурят предпазни ръкавици и чували.

За раздаването им ще бъдат изградени три нови временни пункта: в Западния комплекс срещу магазина на РКС „Подем“, на паркинга пред АBB Авангард и в Южния комплекс до магазин „Рай“.

Освен това чували и ръкавици могат да се вземат и от Общината и офиса на Бизнессдружение 21 век.

По традиция организаторите предвиждат да раздадат 1000 шапки с логото на кампанията.

С писма и плакати ще бъдат поканени севлиевци да чистят. Новост в кампанията тази година е идеята до домоуправителите на жилищни блокове и кооперации да бъдат изпратени писма с молба да организират съседите си да почистят междублоковите пространства и тротоари.

Във входовете ще бъдат поставени рекламни плакати, с цел привличане вниманието на живущите към благородната кауза. Основният ден за почистване си остава 25 април, акцентираха организаторите.

Но за да се избегнат капризите на времето има готовност инициативата да се измести преди този ден при прогноза за лошо време.

Невена Цонева e лице на кампанията За един по-красив и по-чист град
netinfo