Мариян Костадинов: Иска ми се нещата да се случват по-бързо
Мариян Костадинов: Иска ми се нещата да се случват по-бързо / Дарик Габрово

Газификацията на Габрово, строителството на западния обходен път, тунела под Шипка и възобновяването на строежа на Априловска гимназия са основните приоритети, по които е работил областният управител Мариян Костадинов през 2010 г.

И в трите направления е постигнат напредък , отчитат от областна управа. "Имаме разбирането, нямаме противоречия между властите, но главният проблем е безпаричието", коментира Костадинов.

Той подчерта, че една от целите му през следващата година е пускането на обходния път на Поповци. "Големите неща трудно стават в Габрово. Ще ми се нещата да се случват по-бързо. Всеки един казус да бъде поставен и завършван", каза още областният управител.

Според него причините за това са свързани преди всичко със законодателството и с държавния апарат, който не иска да инициира. Мариян Костадинов информира, че след провеждането на конкурс вече е избран изпълнител на строително-монтажните работи на Априловска гимназия и министерство на образованието е пред подписване на договор с него. През 2011 г. строителството ще бъде финализирано.