Държавно лесничейство - Севлиево със свой проект
Държавно лесничейство - Севлиево със свой проект / netinfo
До края на тази седмица “Държавно лесничейство” Севлиево ще депозира свой проект в габровското Бюрото по труда по Национална програма „Възобновяване и опазване на българската гора”. Програмата има за цел да осигури работни места в дейности по опазване на Държавния горски фонд, като в нея могат да се включат приоритетно и регистрирани в Бюрото по труда безработни и отпаднали от месечно социално подпомагане от началото на 2008 г.

Срокът на севлиевския проект е девет месеца, а в дейностите по него ще бъдат заети 12 души. Безработните ще почистват площи, ще работят по залесяването, попълването и отглеждането на горски култури. Те ще залесяват в района на с. Млечево, в местността “Чакала” ще попълнят насажденията, а в района на с. Агатово, където миналото лято пожари унищожиха хиляди декари иглолистни гори ще извършват почвоподготовка за залесяване през следващата година.

Всеки един от работниците по програмата ще бъде наето по трудов договор на пълно работно време, ще получава месечно възнаграждение в размер на 180 лв, давани от МТСП, а остатъкът за финансиране на изработеното от лицата се плаща от Агенцията по горите. В резултат на реализацията на програмата се очаква осигуряване на трудова заетост и социално осигуряване на трудоспособни безработни лица, осигуряване на социална интеграция на продължително безработни лица и формиране на устойчиви трудови навици, мотивация за труд и професионални умения при лицата, реализирали се чрез програмата.