Две севлиевки ще получат почетния знак на града
Две севлиевки ще получат почетния знак на града / netinfo

На 24 май две севлиевки - Рада Камбурова и Нора Николаева ще бъдат удостоени с отличието „Почетен знак-Севлиево”. В началото на тази година Рада Камбурова навърши 88 години. Повече от 25 години е била директор на Дома за деца и юноши, като под нейно ръководство институцията се развива и утвърждава като място, предлагащо условия и отношения, близки до семейните.

Принципите на възпитание на децата в дома, въведени от Рада Камбурова, са все още актуални. Почетният знак ще й бъде връчен за постигнати високи педагогически резултати при осъществяване на социалната политика и принос за развитие на обществения живот в Севлиево.

На Нора Николаева почетното отличие ще бъде връчено за постигнати високи творчески резултати в областта на духовния живот на общината. Преди по-малко от месец тя отбеляза 35-годишния си творчески юбилей. Цялата музикална кариера на Нора Николаева е свързана с родния й град. Вече 25 години тя е солистка на Естрадно-духов оркестър „Севлиево”. През 2005 г. тя е удостоена с почетните отличия на Съюза на музикалните и танцови дейци „Златна значка”, а през тази година и със „Златна лира”.