Д-р Илковски кани севлиевските парламентаристи на публичен дебат
Д-р Илковски кани севлиевските парламентаристи на публичен дебат / netinfo
Управителят на севлиевската общинска болница д-р Добромир Илковски призова от ефира на Дарик местните парламентаристи в Севлиево на публичен дебат. „Каня общинските съветници на дискусия в присъствието на медиите. Нека представят публично своите забележки към мен, към моя екип и към стратегията за развитие на общинската болница”, каза той.

Д-р Илковски бе освободен от поста с решение на местните парламентаристи в средата на лятото, почти година след неговия избор за управител. Предизвестието за прекратяване на договора му изтече на 20 септември. Два дни преди това на сесия на местния парламент общинските съветници не успяха да изберат временно изпълняващ длъжността. Предложени бяха три кандидатури на д-р Илковски, д-р Цанков и д-р Добрев. Нито един от тях обаче не успя да спечели необходимия брой гласове. Опитите за избор ще продължат на извънредно заседание, което ще се състои тази седмица.

„Дълговете на Общинската болница в Севлиево за първите седем месеца на годината са около 37000 лв. Почти 4 пъти повече са били те за същия период на миналата година”, информира управителят д-р Илковски. Той изрази своето недоумениие, че въпреки големия размер натрупани през първата половина на миналата година задължения, част от севлиевските общински съветници са подкрепили предложението на д-р Юсеинов за временно изпълняващ длъжността управител да бъде избран тогавашният ръководител на стационара д-р Христо Добрев. Д-р Илковски коментира още, че едва ли би участвал отново в конкурс за длъжността и определи случващото се в общинския съвет като „театро”.„Нещата в болницата потръгнаха. В новото ортопедично отделение преминаха над 160 пациенти. В момента подготвям акредитацията му, но вероятно с моето заминаване и отделението ще спре работа. Така стационарът ще губи по около 30000 лв. месечно. С мен ще си тръгне и моя екип”, прогнозира още д-р Илковски.