Злати Киров оглави отново БСП в Крушари
Злати Киров оглави отново БСП в Крушари / Дарик Нюз - архив

Злати Киров бе преизбран за председател на общинската организация на БСП в община Крушари, съобщиха от местната партийна централа. Изборът е направен на общо събрание, проведено по решение на Националния съвет на БСП за анализ на изборните резултати  и преброяване на партийните членове.

Подобни събрания са проведени в около 50 общини – съобщи в Крушари Антон Кутев, член на Националния съвет на БСП. „Идеята е отново да има партийно преброяване, за да бъде изборът честен” – добави Кутев, като посочи, че на места има много кухи организации.„Нелегалният период на партията свърши, искаме да знаем колко сме” – заяви още Кутев.

„БСП-Крушари, която се състои от около 50 души, дава резултатност при избори едно към три . Това сочат изборните протоколи и показва как работи общинската организация” – коментира Злати Киров. Той не скри, че в община Крушари ДПС превъзхожда БСП и като брой жители.  „Проблемът, обаче, е, че има членове и симпатизанти на БСП, които се отдръпнаха заради отношенията на партията с ДПС” – подчерта Киров.

Социалистите от Крушари са поискали по-активна политика от централното ръководство на БСП за подобни общини и региони, информират още от местната партийна организация.