Започна рали на приятелството “Добрич - Браила”
Започна рали на приятелството “Добрич - Браила” / netinfo

Рали на приятелството ”Добрич-Браила” стартира днес. Автомобилното рали е организирано от Общините Добрич и Браила, СБА – Добрич и автомобилен спортен клуб “Добрич”. Тази година се провежда неговото 23 издание.

Състезанието ще протече в 14 етапа. Стартът бе пред хипермаркет “Технополис”. Вторият етап се проведе от 9.40 часа пред Спорт Палас. Следващите три етапа са организирани на площад “Свобода”, където от 11.00 часа ще бъде официалното откриване. Последният етап, предвиден за град Добрич ще премине в стадион “Работник”.

Своите умения зад волана ще демонстрират 22 екипажа - 11 от Добрич, 1 от Силистра, 9 от румънския град Браила и един от Словакия. За първи път тази година в автомобилното състезание ще се включи екипаж от силистренския съюз на автомобилистите. За призьорите Община Добрич осигурява награден фонд, купи и материални награди.

На 17 ноември екипажите ще се отправят за Силистра, където пред общината ще се проведе следващия специален седми етап за България. Участниците ще преминат река Дунав с ферибот. Заключителните етапи са организирани на 18 ноември в град Браила. Приятелското рали е под патронажа на Кмета на Добрич Детелина Николова.