Задържаха в полицията син на кандидат за кмет, агитирал за баща си
Задържаха в полицията син на кандидат за кмет, агитирал за баща си / Личен архив

Синът на един от кандидатите за кмет на Добрич, Гюрсел Кърнак е бил задържан за няколко часа в полицията снощи, научи Дарик. Кандидат-кметът потвърди за инцидента и разказа, че 21-годишният му син Шериф Кърнак е бил отведен с белезници в I РПУ – Добрич към 19,30 часа на 13 октомври.

Според разказа на родителя, синът му заедно с технически сътрудник от предизборния щаб са раздавали партийни агитационни материали по ул.”Балкан” в Добрич. Двамата били отведени от служители на „Криминална полиция” с белезници на ръцете за разпит в полицията. До 00.30 часа, когато бил освободен Шериф Кърнак, баща му не е имал връзка с него, не са му били дадени обяснения и никаква информация за задържането на сина му. Според думите на Гюрсел Кърнак, синът му е агитирал съвсем законно в полза на баща си, а намерените в него списъци с имена на избиратели са били взети от официалния сайт на община Добрич. Пак според Гюрсел Кърнак, полицаите са викали на разпит хора, живеещи в района на квартал ”Червената пръст” в Добрич, където били раздавани агитационни материали.

„За мен това е израз на полицейщина и опит за сплашване на местното население преди изборите” – заяви пред Дарик Гюрсел Кърнак.

От полицията в Добрич съобщиха, че синът на кандидат-кмета е бил привикан във връзка с извършвана проверка, но не е имало заповед за задържането му за 24 часа. Мотивите за проверката не бяха огласени.