/ БГНЕС
Група студенти и преподаватели от Украйна пристигна в Добрич, съобщават от Висшето училище по мениджмънт (ВУМ),  което  отваря безвъзмездно вратите на  своето  общежитие за бягащите  от войната.

Украинските граждани се настаниха малко преди обед. Бежанците виждат в образователната  институция и обществеността на Добрич близки и приятели, на които могат да разчитат в тази сложна ситуация. Нужно им е време за адаптация, нека да им го дадем,  апелират от  учебното заведение.

Групата ще получава безплатен обяд  всеки работен ден от седмицата в  заведенията за хранене на ВУМ. Ученици  от две училища, които са под „шапката” на ВУМ , помагат в кампанията на БЧК  за осигуряване на  пакетирани хранителни продукти  за настанените в общежитието.

От ВУМ поясняват, че  студентската база разполага с  газово отопление, обзаведени стаи, оборудвани кухни,  но по-важното е, че украинските граждани ще бъдат в близка младежка среда.  

Те ще усетят  подкрепата  на  другите студенти в общежитието – от  Франция, Испания, Италия, Финландия  и други страни.   Групата  е очаквана и от четирима студенти на ВУМ от Украйна.
БТА