/ iStock/Getty Images
Заболеваемостта в Добричка област от коронавирус нарасна до 349.2 заразени на 100 000 жители, като все повече хора имат нужда от хоспитализация, съобщиха от Областния координационен щаб.

През последната седмица средно на ден се поставят под карантина по четири паралелки в училища в региона. Хората под карантина и установените като контактни със заразени неимоверно се увеличават, посочва секретарят на щаба д-р Светла Ангелова, директор на Регионалната здравна инспекция.

Затягат мерките в област Добрич

По думите й, заетите болнични легла с пациенти с коронавирусна инфекция, които нямат усложнения, са 63. Други шестима пациенти с ковид от Дома за възрастни с деменция в село Опанец са настанени в специализирана болница в село Карвуна. Секторът за интензивни грижи за болни от коронавирус в болницата в Добрич е с изчерпан капацитет, посочва директорът на РЗИ.

Областният координационен щаб апелира за дисциплина и стриктно спазване на противоепидемичните мерки - дистанция между хората, честа дезинфекция, избягване струпването на много граждани на едно място.
БТА