/ НАП
Ученици от XII В клас - Митническа и данъчна администрация във ФСГ „Васил Левски“ посетиха офиса на НАП в Добрич в навечерието на професионалния празник на приходната агенция - Деня на Свети апостол и евангелист Матей.

Зрелостниците от две добрички гимназии са вече „В час с данъците“

Гостите и техният класен ръководител и преподавател по професионална подготовка – Светла Атанасова, бяха посрещнати от заместник-директора на ТД на НАП Варна Чавдар Янков, който пожела на зрелостниците успешно завършване на средното им образование и ги насърчи да продължат да се развиват в избраната от тях икономическа сфера.

Директорът на местния офис Димитър Димитров запозна учениците с мисията и визията на Националната агенция за приходите, структурата и основните функции на администрацията.

Той обясни подробности за законовите изисквания при започване на работа; заплащането на осигуровки и прекъсването на здравните права, защо е важно да се издават касови бележки при покупка и как това засяга всеки потребител.

Младите финансисти зададоха въпроси свързани с контролната дейност на данъчните. Те пожелаха да посетят и офиса за обслужване на клиенти, където се запознаха с различни аспекти от работата на инспекторите, свързани с обслужването на гражданите и фирмите.

Учениците се запознаха и с това, как да се включат в играта на НАП „Влез в час с данъците 4“, която им дава възможност да се състезават за големи награди - игрови конзоли,  гейминг системи за виртуална реалност, велосипеди, електрически смарт ховърбордове и смарт часовници.

След проведената среща учениците и преподавателят им изявиха желание превърналите се в традиция срещи да продължат.