/ Програма ИНТЕРРЕГ Румъния-България
Резултатите от проект по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ Румъния  България, ще бъдат представени на събитие в Международния колеж на 27 март от 11.30 часа.

Проектът  се изпълнява от Сдружение „Европейски институт по културен туризъм „ЕВРИКА“ в партньорство с Университет ”Oвидий” Констанца, Търговско-промишлена палата Добрич и Институт за развитие на туризъм и приложна икономика- Констанца.

Основната му цел e да засили интеграцията на трудовия пазар в трансграничния регион Добрич-Констанца, като създаде устойчиви условия за трудова мобилност, повишаване на заетостта и стимулиране на предприемачеството чрез използване на съществуващи местни ресурси.

Ще бъдат презентирани всички продукти, изготвени в рамките на проекта - уеб платформа за он-лайн учене, Център за учене през целия живот в Университета „Овидий“ –Констанца, он-лайн езиков курс „Румънски език за българи“, видео уроци за развитие на ключови компетенции, помагала и филми по предприемачество в туризма.

Поканата е отправена към местни власти, трудови посредници, експерти „Кариерно развитие“, педагози, психолози, безработни.