Съдът обяви за решаване иск на „Югоагент Добрич”  срещу бившия му управител
Съдът обяви за решаване иск на „Югоагент Добрич” срещу бившия му управител / netinfo
В 30 дневен срок Добричкият окръжен съд ще се произнесе по исковата молба на ликвидатора на „Югоагент Добрич” ООД Иван Манолов срещу Миролюб Гаич за липсващи пари от касата на дружеството и мораторна лихва върху тях, съобщиха от пресслужбата на съда.

Днес ликвидаторът на дружеството пледира бизнесменът да изплати близо 55000 лева липсващи приходи и 30 000 лева лихва върху тях. Исковата претенция бе намалена спрямо първоначално предявените над 73000 лева и лихва от 40000 лева, до размера, установен със съдебно-счетоводна експертиза. Тя трябваше да изчисли размера на извършените от дружеството разходи в периода 01.07.2003 г. до 03.12.2003 г. и да изясни разходите, направени по плащания на три фирми-доставчици на „Югоагент Добрич” ООД, за които ищецът твърди, че няма реално направени доставки.

Според приетото днес допълнително заключение разликата между реализираните от дружеството приходи в този период и направените разходи възлиза на близо 55000 лева.

Защитата на Миролюб Гаич пледира, че направените от „Югоагент Добрич” ООД разходи са повече от събраните през 2003 г. приходи, затова не следва в касата на дружеството да има налични пари.