Стоян Господинов
Стоян Господинов / община Добрич
Стоян Господинов е обявен за почетен гражданин на Добрич. Общинският съвет одобри днес предложението на специалната комисия по избора. Господинов бе номиниран от комисията в началото на септември.

Стоян Господинов е главен художествен ръководител на ПФА „Добруджа”. Той е роден на 30 юли 1957 година в с. Житница. Започва да танцува фолклорни танци от 8-годишна възраст. През 1976 година е приет на работа в ПФА „Добруджа” като танцьор.

През 2000 година завършва висше образование във ВСУ, специалност „българска народна хореография”. От 2001 година е главен художествен ръководител на ансамбъл „Добруджа”.

Като солист на ансамбъла става носител на Златна лира на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Със същата награда е отличен и като ръководител на формацията. Той носител и на Кристална лира и Кристално огърлие за изключителен принос за развитието и популяризирането на българския фолклор.

Стоян Господинов е основател и ръководител на Представителна детска танцова студия „Добруджа”.
 
Званието Почетен гражданин на Добрич се обявява на тържествената сесия на Общинския съвет в Деня на Добрич – 25 септември. Връчва се за изключителен принос и заслуги за развитието на Община град Добрич, за изключителни постижения в областта на обществено-политическия, научния, стопанския, социалния, културния и спортен живот; за изключителен принос, свързан с популяризирането на името на град Добрич и Община град Добрич, за дългогодишна обществено -полезна дейност и дейности, свързани със социалното подпомагане и развитието на гражданското общество.