Служители на Горско стопанство - Добрич не са участвали на семинара в Несебър
Служители на Горско стопанство - Добрич не са участвали на семинара в Несебър / mzh.bg

Няма представители на Държавно горско стопанство - Добрич, участвали в семинара в Несебър, заради който са уволнени шефове на служби от Шумен и Варна. Това съобщи за Дарик директорът на добричкото държавно стопанство инж. Цанко Николов. Той каза, че не очаква да има някакви мерки срещу служители на Горското в Добрич, защото те не са взели участие в организацията на семинара, който е завършил с вечеря и веселба. Всички сме учудени от решението за тези уволнения, коментира Николов. Добричкото Горско стопанство е на подчинение на Североизточното държавно предприятие, със седалище в Шумен.

Министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева освободи от длъжност всички служебни лица, участвали в организацията по семинара в Несебър, провел се вчера - в деня на траур. Освободените са зам.- директорът на Регионална дирекция по горите - Варна инж. Иван Стоянов; директорът на Лесозащитна станция - Варна инж. Мария Кирилова; директорът на Регионална дирекция по горите - Шумен инж. Емил Гелов; директорите на природните паркове: „Шуменско плато", „Златни пясъци", „Странджа" - инж. Сашо Кунев, инж. Юлия Тумбаркова и инж. Димо Димов.

По-рано премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени от длъжност всички служебни лица, участвали във вземането на решение за провеждането на семинар в Несебър, протекъл по начин, който не е съобразен с обявения ден на национален траур за жертвите от село Хитрино.

Репортаж на bTV показа служители на горските дирекции на семинар в Несебър във вчерашния ден на траур за жертвите на трагедията в Хитрино. В коментар директорът на дирекцията по горите в Шумен инж. Емил Гелов обясни, че става въпрос за семинар, планиран още на 6 декември. По думите му официалната вечеря е започнала с минута мълчание в памет на жертвите в Хитрино и всички присъстващи са изпратили есемеси на номер 1466 в подкрепа на кампанията на БЧК.