Преподаватели в спортното училище защитиха директорката си
Преподаватели в спортното училище защитиха директорката си / netinfo

Изявление до медиите разпространиха 34 преподаватели и служители от спортното училище "Георги Стойков Раковски" в Добрич.

В писмото се казва: "През изминалите три години, откакто директор на училището е Стефка Караянева, учебното заведение придоби нов, съвременен вид и става все по-привлекателно за децата и колегията. Създаден бе компютърен кабинет, залата за борба бе ремонтирана, оборудвана бе модерна фитнес зала. По спечелени от директора проекти се възстанови ритуализацията в училището, направена бе чудесна спортна площадка. Възстановиха се спортно-тренировъчните лагери за учениците, осигурена е официална екипировка за спортистите ни. Молим ви да не обръщате внимание на манипулативните действия на лица, извършили нарушения на трудовата дисциплина, чиито трудово-правни въпроси щ се решават в съда."

Както Дарик съобщи, уволнена бе класната ръководителка на двамата шестокласници от Спортното училище в Добрич, които преди около месец се жалваха за нанесен побой от страна на директорката.

Яна Драгиева, преподавател по биология, е с прекратен трудов договор от директорката Стефка Караянева от миналата седмица. Преди седмица е уволнена и учителката по български език и литература Маргарита Иванова. Пред Дарик радио Караянева заяви, че мотивите за уволнение на двете преподавателки са системни административни нарушения и неспазване на трудовата дисциплина.

Яна Драгиева, както и родителите на битите ученици, разказаха на журналистите за случая с побоя. Самата Караянева призна, че в пристъп на гняв е ударила на двете момчета по едно шамарче.