Председателят  на Добричкия окръжен съд започва втори мандат
Председателят на Добричкия окръжен съд започва втори мандат / netinfo

Председателят на Добричкия окръжен съд Енчо Енчев встъпи във втория си мандат като административен ръководител. Съдия Енчев бе назначен на тази длъжност от Висшия съдебен съвет с подкрепата на всички 17 магистрати, участвали в гласуването. 

Енчо  Енчев започва работа като съдия през 1993 година в Районен съд - Добрич, а през 1996 г. преминава в Окръжен съд - Добрич. Като наказателен съдия той разглежда множество тежки дела - убийства и опити за убийство, отвличания и разпространение на наркотици. От 2003 година е с ранг съдия във Върховен касационен съд и Върховен административен съд. Женен е, има двама сина.

Административната му кариера започва през 2001 година, когато съдия Енчев е назначен за зам. административен ръководител. Изпълнява тази длъжност до избирането му за председател на Добричкия окръжен съд през септември 2004 година.

В рамките на първия му мандат като административен ръководител Добричкият окръжен съд се включи в програмата на Американската агенция за международно развитие „Съдилища-модели и съдилища-партньори", изгради информационен център и обучителна зала, създаде своя интернет-страница и проведе множество обучения на съдии и съдебни служители. В съда беше въведена звукозаписна система, създадоха се общи деловодства, поставени бяха електронни табла с информация за текущите дела. 

Намерението на съдия Енчев е във втория си мандат като председател да продължи  усилията за създаване на по-добри условия за обслужване на участниците в съдебни процеси и на клиентите на съдебни услуги, и за постигане на повече ефикасност и достъпност в работата на съда.