Площадката на ул. "Батовска"
Площадката на ул. "Батовска" / Дарик Добрич
Спортното игрище на ул.“Батовска“ – при кръстовището с ул.“Никола Петков“, да стане паркинг - това предлагат членовете на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към Общински съвет Добрич. Идеята бе лансирана на заседание на Съвета при разглеждането на Програмата за капиталови разходи.
 
Според участниците в Комисията, игрището е неподдържано и не се използва, освен това Общината предлага много други по-добри спортни бази. В това време, паркинг в този район би бил много по-полезен за живеещите наоколо от игрище, отбеляза председателят на Комисията Младен Матеев. Той сподели още, че би могло площта да бъде използвана и от Общината като място за репатриране на паркирани неправилно автомобили. Така, заедно с предвидения за целта паркинг в кв. „Балик“, местата за тази дейност ще станат две в различни краища на града.
 
Идеята не бе отхвърлена от общинското ръководство, но зам.-кметът Елка Димова подчерта, че е необходимо най-напред да се промени с решение на Общински съвет предназначението на имота на ул.“Батовска“, който сега е записан като спортна площадка.