Подкрепете инициативата Часът на Земята
Подкрепете инициативата Часът на Земята / Sofia Photo Agency

Областният управител Желязко Желязков апелира към добруджанци да изразят своята съпричастност и ангажираност към проблемите на опазването на околната среда като подкрепят световната кампания „Часът на Земята", която по традиция се отбелязва в последната събота на март.

Над един милиард души в цял свят ще се включат тази година в кампанията „Часът на Земята", съобщи преди дни Веселина Кавръкова, програмен директор на WWF за България. По думите й вече 28 български града за заявили желание да се включат в събитието. Те ще изключат фасадното осветление на общински сгради, паметници, храмове и други популярни места. Тази година "Часът на земята" ще се проведе на 27 март от 20.30 часа, като България и още 109 държави от цял свят ще угасят осветлението си за един час като символичен знак да се предприемат сериозни действия срещу промените в климата.

Областна администрация - Добрич  подкрепя призива на световната  природозащитна организация WWF за  политика на разумно и икономично  използване на електроенергията  и ще изрази своята съпричастност, като изключи   всички електрически системи в сградата с изключение на тези, които осигуряват непрекъсваемост на работния процес на 27 март /събота/ в 20.30 часа.