Отново Лигата на разказвачите - с Богдан Русев и Васил Георгиев
Отново Лигата на разказвачите - с Богдан Русев и Васил Георгиев / netinfo

Богдан Русев и Васил Георгиев ще представят новите си книги в Добрич. Премиерата е организирана от Кино-клуб Икар и започва в 19.30 часа. Богдан Русев пристига с "12 приказки от Белегаст + 3 нови приказки от света на Лора Фей", а Васил Георгиев - със сборника разкази „Будистки плаж ". След срещата с тях започва четвъртото издание на „Лигата на разказвачите", чиято тема този път е „Морски дарове". В нея могат да се включат с кратък импровизиран разказ всички доброволци.
 
Богдан Русев е най-вече познат като главен редактор и автор в списание "Егоист". Негови са книгите "Вълшебна нощ", "Електрочакра", "12 приказки от Белегаст", "Ела при мен", детективския роман - "Къщата". Превежда от английски Джон Гришам, Робърт Паркър, Чарлз Буковски, Тим Робинс и Уилям Бъроуз.

Васил Георгиев е на 33 години, от София. От 2006 г. води рубриката „Упътване", в списание „Една седмица в София", където представя по една софийска улица. През 2008 г. разказът му „Черния мъж спечели първа награда на конкурса за къс разказ, посветен на 70 години от смъртта на Йордан Йовков - организиран от Дом паметник „Йордан Йовков" и електронното издание „Литературен клуб".

Двамата ще гостуват в предаването "Добрич следобед" в 16.00 часа.