Предлагат общински фонд за подпомагане на даровити деца
Предлагат общински фонд за подпомагане на даровити деца / Дарик Добрич
Общинските съветници отложиха за следващата редовна сесия въпроса с предоставянето на общински средства за възстановяване на разрушените паметни знаци в мюсюлманското гробище в Добрич. Предложението трябваше да се обсъди днес.

Съветникът от ВМРО Пламен Николов предложи докладната записка да отпадне и да остане за следваща сесия, защото извънредното заседание днес е тематично – посветено е на водоснабдяването на Добрич. Освен това според него и други комисии трябва да разгледат въпроса – тези по финанси и вероизповедания. Също така Николов смята, че трябва да бъдат дискутирани и други въпроси, като например ефективността на охраната на Гробищния парк.

След гласуване общинските съветници решиха точката да отпадне от днешния дневен ред.

Предложението на кмета на Добрич бе да бъдат подпомогнати финансово хората, изградили надгробни знаци на свои близки, които са засегнати от вандалската проява на 6 септември т.г.. Общият брой на нарушените надгробни знаци е 30. Предлага се за ремонт на надгробен знак да се отпуснат до 40 лева, а за цялостна подмяна – до 200 лева. Сумата ще бъде осигурена от общинския Резерв за непредвидени и неотложни разходи.

Психично болен поругал паметниците в турското гробище в Добрич