Обсъждат с граждани създаването на обществен фонд за лечение на деца от Добричко
Обсъждат с граждани създаването на обществен фонд за лечение на деца от Добричко / Дарик Добрич, архив

Дискусия на тема "Създаване на обществен фонд за лечение на деца от Добричка област" ще се състои от 17.30 ч. във фоайето на залата на Народно читалище "Йордан Йовков". Идеята за създаване на фонда е на Сдружението в полза на семейства на деца с увреждания "Свети Мина". Те организират срещата със съдействието на Център за гражданска инициатива "Агора - Добрич".

От Сдружението вече представиха проекта си за регионален социален фонд пред народните представители от 8-ми добрички многомандатен избирателен район. Срещата с депутатите се състоя на 28 май т.г..

Идеята е за попълването на фонда да се организират благотворителни кампании, търгове, културни събития. Събраните дарения ще бъдат изразходвани за подпомагане на семейства с деца, одобрени за лечение в чужбина от фонд „Център за лечение на деца", както и за лечение на деца в България; за обучение и повишаване на квалификацията на специалисти и терапевти, работещи като доброволци; както и за обучение в „Карин дом" на родители с деца с увреждания.