Общоградско поклонение за  Деня на Ботев
Общоградско поклонение за Деня на Ботев / netinfo

С общоградско поклонение и поднасяне на венци пред паметника на Христо Ботев, Добрич ще отбележи Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, съобщават от Общината. Поклонението ще започне от 11.30 часа пред паметника на поета , който се намира в двора на училище ”Христо Ботев”.

 Церемонията включва панихида, отслужена от архиерейското наместничество, възпоменателно слово на кмета Детелина Николова, изпълнения на Духовия оркестър с диригент Стоян Монов и стихове в памет на геройски загиналите за свободата на България. Пред паметника ще бъдат поднесени венци от държавни и общински институции, политически партии, училища и обществени организации.

В библиотека “Дора Габе” ще бъде експонирана изложба от библиотечни материали на тема ”2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за освобождението и независимостта на България”.

В навечерието на възпоменателната дата ще бъдат поднесени цветя на паметниците на Христо Ботев, Васил Левски, Хан Аспарух, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Хайдут Пейо и на мемориалите на загиналите добруджанци във Военното гробище.