/ iStock/Getty Images
Камери за видеонаблюдение в реално време ще бъдат поставени на 13 възлови места в Добрич до края на септември, съобщават от местната управа. Монтажът ще се извърши на три етапа. 

До 31 юли ще бъдат инсталирани 10 камери на кръстовищата бул. „Русия“ – ул. „Христо Ботев“, ул. „Христо Ботев“ – ул. „Димитър Ковачев“, бул. „Добруджа“ – ул. „Отец Паисий“, бул. „25-и септември“ – бул. „Добруджа“ и на паметника на деспот Добротица.

До края на август на кръстовищата на бул. „Добруджа“ с ул. „Калиакра“ и „Димитър Ковачев“, на ул. „Батовска“ с „Никола Петков“ и бул. „25-и септември“ с ул. „Простор“ ще бъдат поставени четири камери за разпознаване на регистрационни номера и три високопикселни камери.

Високопикселни камери – шест на брой, ще бъдат монтирани до 30 септември на други четири кръстовища – на ул. „Христо Ботев“ и „Агликина поляна“, на бул. „Русия“ с бул. „25-и септември“ и ул. „Дунав“ и на бул. „Трети март“ и ул. „Сан Стефано“.

Локациите са избрани след проучване и анализ на най-важните и натоварени кръстовища в града и критичните точки за превенция на престъпността.

Към момента на 27 локации в Добрич функционират 47 видеокамери, които според местната управа са се доказали като ефективен метод за опазване на общинската собственост и обществения ред и са допринесли за разкриването на прояви на вандализъм и други престъпления.
БТА