Община Балчик представи новия си календар за 2017 г.
Община Балчик представи новия си календар за 2017 г. / Дарик Добрич

Новият календар за 2017 година на Община Балчик бе представен официално този следобед в кметството на Белия град. Темата тази година е „Познатият и непознат Балчик”. Календарът съдържа 13 акварела, пресъздаващи знакови за града и околностите места и сгради. За всяко от тях има обяснителни бележки. Автор на рисунките е художникът Пламен Монев, който за втори път илюстрира календар на Балчик. Под четката му оживяват бароковата сграда, известна в града като "Дама купа", Горчивата чешма на Баши баир, Храмът на Кибела, Мелницата, Джени баир, Тепси гьол.

Община Балчик представи новия си календар за 2017 г
netinfo

 

 

 

 

 

„За нас календарът е най-важното рекламно средство на общината. Изработката му се оказа не толкова лесна работа. Това е деветият календар, който създаваме. Както преди четири години решихме отново да превърнем снимките в картини, а самите картини ще използваме за подаръци от името на общината на важни за нас гости. Надявам се, че сме се справили добре и се радвам, когато видя календара, окачен по стените на учреждения и домове.  Изключителна гордост за мен е, когато видя картини от предния календар – изрязани и рамкирани” – сподели при представянето на продукта кметът на Балчик Николай Ангелов.

Община Балчик представи новия си календар за 2017 г
netinfo

 

 

 

 

 

На откриването присъства и авторът на акварелите Пламен Монев. „За втори път работя с голямо удоволствие с община Балчик. Преди работих основно с архивни снимки, докато сега ходихме на място да огледаме обектите. Избрахме места както от самия град, така и от околните села и характерни природни забележителности – море, езеро, хълмове. Живея и работя във Варна, но с огромна симпатия идвам в Балчик, защото е характерен, интересен, без да е капсулиран,  запазил атмосферата от по-старо време, без да е град-музей. Градът живее без да е загърбил миналото си, което е много ценно” – сподели художникът.

Община Балчик представи новия си календар за 2017 г
netinfo