Няма значителни нарушения в заведенията по морето
Няма значителни нарушения в заведенията по морето / Дарик Добрич, архив

69 проверки са направили за седмица инспекторите от Областната дирекция за безопасност на храните в Добрич в магазини и заведения по Черноморието, включително един обект предлагащ услугата „ол инклузив", съобщават оттам. Издадени са 12 предписания и са съставени 2 акта за установяване на административно нарушение. Най-често констатираните нарушения са по сградов фонд и документация, обобщават от инспекцията.

135 проверки са направени през същия период в търговската мрежа, заведения, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни в Добричко. Издадени са 27 предписания и са съставени 2 акта, свързани главно с пропуски в системите за самоконтрол, липса на етикетировка, неправилно съхранение на храни.

В област Добрич са сертифицирани общо 39 тона оранжерийни краставици, 7 тона оранжериен пипер и 0.3 т оранжерийни домати. Извършени са 23 проверки за качеството на плодове и зеленчуци.

От инспекцията напомнят, че в курорта Албена функционира приемна за сигнали и жалби от потребителите, свързани с безопасността и качеството на храните в търговските обекти в курортната зона на регион Добрич. Тя се помещава в офис 4 на хотел "Добруджа", тел. 0882 469247.