Няма напрежение със записването в детски градини и ясли в Добрич
Няма напрежение със записването в детски градини и ясли в Добрич / Дарик Добрич, архив
Няма напрежение със записването в детски градини и ясли в Добрич
37275
Няма напрежение със записването в детски градини и ясли в Добрич
  • Няма напрежение със записването в детски градини и ясли в Добрич

620 деца се очаква да се запишат в първа група на детските градини в Добрич през тази година, съобщи началникът на отдел "Образование" на общината Нейчо Нейчев. Приемът на заявления за детските заведения започна на 3 януари и продължава до 30 април. Вече са подадени документи за 75% от очакваните бройки, уточни Нейчев. В Добрич записването върви спокойно, няма опашки и напрежение.

Забелязва се предпочитание отново към централните градини, но няма заведения с липса на интерес, които да са заплашени от невъзможност за сформиране на група. Където се налага създаване на две групи, поради голям брой желаещи, ще го направим, обеща Нейчев. Той отново отбеляза, че родителите записват децата си в няколко градини, с което създават объркване при обработката на списъците. Общината няма право да районира, но се водят разговори с родителите за предпочитаното от тях заведение спрямо адресната регистрация, допълни Нейчев.

Списъците с разпределението ще излязат в края на май, а до 10 юни се правят размествания. В 17 детски градини на Добрич в момента се възпитават 2 484 деца, 600 са тези в яслите.

Чуйте подробности по темата от Нейчев в аудиото, както и уточнение за децата, които са родени в първото шестмесечие на годината и на 1 юни се изписват от яслите.