НДСВ издига Миглена Тачева за водач на листа и мажоритарен кандидат
НДСВ издига Миглена Тачева за водач на листа и мажоритарен кандидат / Darik News

Министърът на правосъдието Миглена Тачева повежда листата за Народно събрание на НДСВ за 8-ми добрички многомандатен избирателен район. Тя ще бъде и мажоритарният кандидат на царската партия за региона.

След нея на второ място се нарежда настоящият депутат Мима Василева, на трето - областният координатор на НДСВ Георги Желев, последван от заместник областния управител Олга Задгорска и петия кандидат-депутат за Добрич - Ваня Балчева.
 
Миглена Тачева е родена на 24 май 1960 г. в Провадия, област Варна. Завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски". Специализирала е в Националния център за съдии в Рино, САЩ, и в Националния център за щатски съдилища, Уилямсбърг. Професионалната си кариера започва като съдия-изпълнител във Варненския районен съд, където работи без прекъсване до 1992 г. като районен съдия и заместник-председател на Съда. Следващите пет години е началник управление „Местна администрация, законност и обществен ред" в Областната администрация във Варна. През 1998 г. е избрана за председател на Варненския районен съд, а през 2001 г. става заместник-министър на правосъдието. Миглена Тачева е учредител и председател на УС на Сдружение „Правна инициатива за обучение и развитие" (от 1994 г.). Определена е за министър на правосъдието на 18 юли 2007 година.