Г-н Радосвет Радев награждава стипендиантите на Дарик от ВУМ - Варна
Г-н Радосвет Радев награждава стипендиантите на Дарик от ВУМ - Варна / netinfo
Възпитаник на Хуманитарна гимназия в Добрич е сред стипендиантите на Дарик
Пред близо 50 български студенти, завършващи в бизнес специалностите на Висше училище по мениджмънт - Варна (ВУМ), техни близки и приятели се състоя награждаването на част от стипендиантите на Дарик Холдинг. Президентът на холзинга г-н Радосвет Радев лично връчи ваучерите за стипендии за обучение във ВУМ на някои от стипендиантите.

Сред наградените е и Симеон Петров от СУ „Св.Св.Кирил и Методий” в Добрич. Симеон вече учи в специалност Международен бизнес и мениджмънт във ВУМ и заедно с другите избрани стипендианти се подготвят за българска и британска диплома от 150-годишния държавен университет в Обединеното кралство (Кардиф Метрополитен) в програми по ИТ, Туризъм, Маркетинг, Финанси. Добричлията получи стипендия от 1000 евро за първи семестър във ВУМ заради висок резултат от престижния сертификат по английски език – IELTS и участие в иновационен лагер, организиран от гимназия „Райко Цончев“.

Награждаването бе пред част от студентите от 19-ти випуск на висшето училище и седмият, който получава и втора диплома от институцията във Великобритания. Гост на церемонията бе и Д-р Крис Ръсел - завеждащ департамент по Икономика, Счетоводство и Финанси към факултета по Бизнес и мениджмънт на Университета Кардиф Метрополитен.

Дарик Холдинг осигурява над 70 стипендии за студенти, избрали обучение в България и Висше училище по мениджмънт. Сред спонсорите на ВУМ, осигуряващи стипендии за обучение са телекомуникационни компании, банки, международни фирми от ИКТ и аутсорсинг сектора, туристически организации, компании от ХВП и други.

Стипендиите на Дарик се предоставят за талантливи български кандидат-студенти за настоящата и следващата година, като в момента тече кампания за февруарски и предварителен прием с краен срок 20-ти януари 2018 г.

Сред кандидатите за стипендии с особено предимство ще бъдат студенти, започнали обучение в чуждестранен университет, но желаещи да се върнат в България.

Повече за кампанията за стипендии може да видите от ТУК