МЗХ ще проведе 4 информационни срещи в област Добрич за директните плащания
МЗХ ще проведе 4 информационни срещи в област Добрич за директните плащания / cks.bg

Четири разяснителни срещи по информационната кампания на Министерство на земеделието и храните за директните плащания през  2016 ще се проведат в Област Добрич в началото на месец февруари.

На 1 февруари 2016 г., понеделник, ще бъдат срещите със земеделските стопани от общините Балчик и Крушари. Дискусията по кампанията на Министерството в Балчик ще започне от 10:00 часа и ще бъде в залата на Общинския съвет.  На същата дата от 13:30 часа започва срещата с фермери в Крушари, която ще проведе в зала „Социален патронаж“ на Общината.

На 2 февруари 2016 г. (вторник), от 10:30 часа, в Малката зала на Община Шабла, ще започне третото информационно събитие за земеделските производители от района.  В 13:00 часа, в зала на Община Каварна, ще се проведе следващата среща с фермери от област Добрич.

По време на информационната кампания земеделските стопани да бъдат запознати с новостите по изискванията за регистрация на заявленията за подпомагане на земеделските стопани, регистрацията на правните основания за ползване на земеделските земи от собственици и ползватели и сключване  на споразумения за ползване на земеделски земи по реда на чл.37в от  Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.