Малко над 3% недействителни бюлетини в Добрич на първия тур
Малко над 3% недействителни бюлетини в Добрич на първия тур / Дарик Добрич
Малко над 3% недействителни бюлетини в Добрич на първия тур
46328
Малко над 3% недействителни бюлетини в Добрич на първия тур
  • Малко над 3% недействителни бюлетини в Добрич на първия тур

Около 3.3% са недействителните бюлетини в град Добрич на преминалия на 23 октомври първи тур на Избори'2011. Това съобщи за Дарик председателят на общинската избирателна комисия /ОИК/ Добромир Добрев. Най-много невалидни бюлетини са пуснати в урните на 138-те секции в града за общински съветници - 1 406 или 3.6% от общия брой. 1 285 или 3.3% от избирателите са объркали при избора на кмет и 1 125 или 2.9% - на президент и вицепрезидент.

Добрев оцени организацията на проведения вот в Добрич като добра. Не са останали пред секциите граждани, които не са успели да гласуват, категоричен е той. Ръководствата на секционните избирателни комисии /СИК/, които са пристигнали в ОИК в сградата на общината са били настанени в по-голямата си част на топло и сухо. Единственият проблем, според председателя, е бил големият процент сбъркани протоколи. Той обясни, че представителите на първите секции, пристигнали в общината, са бързали и са сбъркали при попълването на протоколите, но с помощта на указания, дадени от ОИК, са ги поправили на място. Не може да станат грешки, коментира Добрев, тъй като всичко минава през информационен пункт, който не допуска сбъркани протоколи.

Той смята, че вторият тур в Добрич ще премине по-спокойно и гражданите няма да се бавят толкова в тъмните стаички, тъй като ще попълват само една бюлетина - тази за президент.

Чуйте мнението на Добрев в прикачения файл.