Кметът издаде противопожарни правила за есенно-зимния сезон
Кметът издаде противопожарни правила за есенно-зимния сезон / Дарик Добрич, архив

Кметът на Добрич Детелина Николова разпореди правила за предотвратяване на възможността за пожари през есенно-зимния период. От Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" трябва да проверят пожарогасителни инсталации и уреди в обществени сгради, както и отоплителните съоръжения, а от „ВиК" ЕООД - противопожарните хидранти и водоизточници и подстъпите към тях.

Кметът нарежда управителите на транспортни фирми да извършат технически преглед в автобусите и тролеите и да проведат инструктажи на шофьорския състав за правилата на евакуация. Контрол на противопожарни средства ще се направи и в здравните и учебни заведения и социални домове. Ръководителите на ведомства имат и задължение да уведомяват Пожарната при промяна на вида на отоплението, преустройство и модернизация на инсталации.

Кметът забранява в Добрич да се пали открит огън, да се изхвърля незагасена пепел в контейнерите за събиране на битови отпадъци, да се паркират коли в непосредствена близост до противопожарни хидранти и газоразпределителните табла. При констатиране на нарушения ще се търси най-строга персонална отговорност от виновните физически и юридически лица, казва се още в заповедта.