/ netinfo
Лу Иетинг - зам.генерален секретар на Народния конгрес на Нинбо, провинция Джъндзян /Източен Китай/, бе на официално посещение в Силистра. Целта на визитата бе проучване на възможностите за инвестиции в региона, в областта на екологията, транспорта и инфраструктурата.

Община Силистра подготви коледен подарък за децата - пътеводител

Община Силистра посреща за пръв път потенциални инвеститори от този град, но вече има редица реализирани срещи с китайски представители за дейности и намерения в сфери от взаимен интерес. Град Нинбо се намира на крайбрежието на Източнокитайско море и е важно пристанище на страната.

Проектът „Дунав мост Силистра - Кълараш“ - част от дискусия в европейски форум

Населението му в градската част е почти 3 100 000 жители, а в по-големия район около града живеят над 7 600 000 жители. Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов е представил пред гостите привлекателността на града, културно-историческото наследство и е презентирал представянето на Силистра в Международната среща на кметове, която се проведе в китайския град Джангджоу през май, съобщиха от Общината. Разменени са били подаръци и заявки за бъдещи срещи.