Каварна залага на селския и алтернативен туризъм
Каварна залага на селския и алтернативен туризъм / netinfo
По време на туристическата борса "Ваканция 2008" Каварна ще постави акцент върху селския и алтернативния туризъм в региона си. На официалното откриване на борсата днес присъства кметът на общината Цонко Цонев. Специално да подкрепят морския град дойдоха приятелите на Каварна Наско и Киро от Б.Т.Р. и музикантът Дани Милев.

Рекламни филми и записи на концерти, провели се в рок столицата на България през изминалата година, ще привличат вниманието на посетителите през трите дни на изложението. На своя самостоятелен щанд, общински служители, облечени с фланелки “Kaliakra Rock Fest 2008” ще предлагат богат асортимент рекламни материали, разкриващи забележителностите на каварненския край и богатото културно-историческо наследство.

„На преден план в презентацията ни ще бъде концертният туризъм, с който Каварна вече е известна, но ще се постараем да представим и възможностите за селски туризъм”, заяви началникът на общинския отдел “Туризъм и икономическо развитие” Коста Аргиров.

На щанда на Каварна желаещите да почиват в този район ще получават информация за възможностите за настаняване на територията на общината в хотели, мотели, къмпинги, частни квартири, предстоящите културни и спортни мероприятия.