/ Министерство на туризма
Община Каварна е номинирана в две категории - „Туристическа дестинация“ и „Община на 2018 година за морски туризъм“ за Третите годишни награди в туризма. Община Балчик има една номинация за община за морски туризъм.

В категорията „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2018 г. в онлайн медия“ е номинирана публикация на в сайта bgtourism.bg - информационна страница за Добруджа.

Стартира надпреварата за Годишните награди в туризма - очакват предложения до средата на октомври 
 
Наградите се организират от Министерството на туризма. Победителите във всяка категория ще се избират чрез онлайн вот. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), но може да се подкрепи кандидат от всяка категория. 

Всеки желаещ може да даде своя глас до 5 декември 2018 г. , като посети официалната страница за гласуване: https://tourismawards.bg/.

Творци от два континента доказват в "Двореца" в Балчик, че изкуството няма граници (СНИМКИ)

Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации, повишаване на конкурентоспособността и качеството на туристическата услуга.

Конкурсът ще стимулира също така и въвеждането на иновативни практики в отрасъла с цел постигане на по-висока ефективност в предлагането на туристическите услуги. Призьорите ще бъдат обявени на официална церемония на 11 декември.