Карате клуб "Самурай" става на 25 години
Карате клуб "Самурай" става на 25 години / КК "Самурай"
Димитър Христов за юбилея на Карате клуб "Самурай"
101776
Димитър Христов за юбилея на Карате клуб "Самурай"
  • Димитър Христов за юбилея на Карате клуб "Самурай"
Карате клуб „Самурай” ще отбележи 25 години от основаването си с мащабна проява на 15 юни от 17 часа в зала „Добротица”. В празничния концерт ще вземат участие Фолклорен танцов клуб „Веселчани”, Духовият оркестър на Добрич, Музикален театър „Дея” и вокалистите на Ку-Ку Бенд Невена Цонева и Борис Солтарийски.

Пред публиката ще се изявят възпитаниците на клуба от всички възрастови групи, ще има и демонстрация на инструктори по полицейска самозащита от Варна. Входът за събитието е свободен.

По време на празника ще бъде обявен носителят на титлата „Добричкият самурай”. Номинирани са тримата най-титулувани каратисти от клуба – Янко Соколов, Георги Михайлов и Пеньо Пенев. Всеки може да гласува на новия официален сайт на КК „Самурай” до 18 часа на 15 юни.

Карате Клуб „Самурай” е основан през 1994 година от сенсей Ивелин Керанов и сенсей Димитър Христов. Първият медал за клуба идва през 1996 година, като от тогава до днес общият брой на медалите надхвърля 5000. Членове на клуба през годините са били над 4000 деца, юноши, мъже и жени. Ивелин Керанов си отиде от този свят през 2007 година. Димитър Христов е президент и главен треньор на клуба, в треньорския екип са Янко Соколов, Георги Михайлов и Пеньо Пенев. Голяма част от възпитаниците на КК „Самурай” днес работят на ключови позиции в България, Европа и Америка, като някои от тях продължават да се занимават с карате и до ден днешен.

Състезателите на „Самурай” от години са в топ 3 в комплексното класиране на българските клубове.

За историята, успехите и юбилея на клуба чуйте повече от Димитър Христов в аудиото.