Паното с изображението на Кан Тервел в Тервел
Паното с изображението на Кан Тервел в Тервел / Община Тервел
Блок „Хан Тервел“ в Тервел вече има на фасадата си пано, което изобразява владетеля Тервел на кон, пред стените на Константинопол. Рисунката заема цялата площ на фасадата на блока,  висока е петнадесет метра и половина и широка – десет метра и половина.

Художниците на паното са млади хора от столицата  - Илиян Михайлов и Иван Величков. Илиян е икономист, а Иван-зъботехник, но и двамата рисуват от деца. Илиян и Иван са рисували върху фасадата на един от жилищните блокове  в Ботевград, където е изобразен Васил Левски. В Сандански пък трансформатор пресъздава изображения на артефакти от етнографията и културното наследство на района.

Рисуването върху фасадата на блока в Тервел е продължило  седем дни. Материалът, с който е нарисувано паното е боя- спрей, произведена и доставена от Германия.

Паното с изображението на Кан Тервел е първата задача, която Община Тервел си постави с програмата си за честването на 1300 годишнината от победата на Кан Тервел над арабските нашественици при Константинопол.

Следващото по ред събитие от програмата е валидирането на юбилейна пощенска марка и ще се случи на 15 август, информират от добруджанското кметство.